PREMIERĂ ÎN VALEA JIULUI – CULTURĂ DE PLANTE AROMATICE, MEDICINALE ȘI PROCESAREA LOR

                Din nou se poate vedea diferența între românii care au luat viața în piept,au plecat plini de curaj în lumea largă să își croiască o nouă viață,o viață mai bună și cei care s-au mulțumit cu un salariu sau chiar un ajutor social. Au plecat riscând totul,începând de la zero  ,muncind zi și noapte, pentru a-și vedea împlinite visele și a construi cu multă muncă,trudă,abnegație și de multe ori cu sacrificii de neimaginat pentru ceilalți muritori și totul pentru a-și îndeplinii visul de a devenii proprii lor șefi,de a face și a muncii ce le place,când le place și cu cine le place,transformând munca dintr-o corvoadă și o obligație,într-o plăcere și un mod de viață.

            Una dintre aceste persoane  este o vulcăneancă care a luat drumul pribegiei,viața ducând-o pe meleagurile Italiei unde prin muncă,perseverență și seriozitate și-a croit o nouă viață,carieră și chiar o nouă familie care s-a integrat perfect alături de vechea sa familie din România. Reîntorcându-se în România a venit cu gânduri mari,hotărâtă să lucreze pentru ea și familia ei și să pună în practică o afacere care în Italia i-a cucerit inima și gândurile ,punerea acestei afaceri pe picioare fiind și unul dintre motivele care au hotărât-o să revină pe meleagurile Văii Jiului.

       Astfel a fost înființată prima fermă din Valea Jiului cu o cultură de LAVANDĂ,PLANTE AROMATICE ȘI MEDICINALE. ,,PEPINIERA LUCIA” numită așa după nepoata sa ,nepoată care speră,fondatoarea acestei ferme,îi va duce în viitor și dezvolta în timp, visul și afacerea.Ferma și-a început încet, dar ferm activitatea prin comercializarea plantelor de lavandă,urmând ca în viitor plantele de lavandă,aromatice și medicinale să fie baza din care se va produce producția de săpunuri,ulei esențial,apă de lavandă,creme de intreținere și frumusețe.

       Deci se poate,trebuie doar voință,hotărâre și multă pasiune.Oare acesta să fie primul pas pentru dezvoltarea unei noi industrii locale,care va genera noi locuri de muncă și venituri pentru locuitorii Văii Jiului?Să sperăm că debutul acestei noi și inovatoare afaceri va schimba fața Văii Jiului.