Retezat SkyRace Intersport 2021 – Uricani- Parcul Național Retezat – Cheile Buții- Hunedoara

Istoricul sau mai bine zis primii și principalii pași în apariția și dezvoltarea acestui concurs de alergare montană ar fi cam următorii:

-În 2012, prima editie a competitiei a fost puternic sustinuta de Salomon Romania si de comunitatea locala din Uricani, Hunedoara, remarcandu-se inca de la inceput prin dificultatea traseului in care concurentii au avut de parcurs creasta montana colturoasa la 2000 m altitudine, pasaje dificile, urcari grele si coborari foarte tehnice. – Editia din 2015 a reprezentat transformarea Retezat Trail Race Intersport in Retezat SkyRace Intersport, schimbare necesara pentru a evidentia caracterul montan al concursului, dar si pentru a ne alinia la fenomentul international: skyrunning. A fost o editie speciala, cu un nou record al competitiei dar si cu participari ale unor sportivi de nivel mondial precum Ionut Zinca, Zaid Ait Malek, Maite Maiora Elizondo sau Gianfranco Danesi. – 2017 a reprezentat inca o borna istorica pentru Retezat SkyRace Intersport deoarece in primele 24h de inscriere s-au inregistrat peste 800 de concurenti, iar totalul participantilor a ajuns la 1200. A fost o editie de poveste, o incercare dificila atat pentru participanti cat si pentru noi ca organizatori din pricina vremii nefavorabile, dar consideram ca echipa de organizare si oamenii de pe teren, sufletul Retezat SkyRace Intersport si-au indeplinit sarcinile la un nivel ridicat astfel toti concurentii au fost in siguranta pe toate durata concursului, multi ramanand cu amintiri frumoase din cursa, dar mai ales de la petrecerea epica de dupa festivitatea de premiere!

-2021 0 ediție de vărf a acestui concurs cu unnivel de participare record având în vedere anii dificili ai pandemiei:

  • TRASEUL CUSTURA 28  KM cu 539 de participanți
  • TRASEUL BUTA 23 km cu 326 de participanți
  • TRASEUL VAJEA MĂRII 7 KM cu 159 de participanți                                                                                                                               Desfășurată pe o durată de 3 zile între 18-20 iunie 2021 ,sprijinit de sponsori importanți ca INTERSPORT,AUCHAN RETAIL ROMÂNIA,ALLIANZ TIRIAC,ISOSTAR ș.a. și această ediție a fost un adevărat succes atât al organizatorilor,cât mai ales al participanților  și al spiritului sportiv demonstrat de aceștia.