REZULTATE ALE POLIȚIȘTILOR HUNEDORENI

Poliţiştii rutieri hunedoreni au intensificat acţiunile în trafic, pe principalele artere din judeţ, în scopul reducerii riscului rutier şi a numărului de evenimente rutiere grave. Acţiunile au vizat prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere (viteza, depăşirile neregulamentare, traversarea străzii prin loc nepermis de către pietoni etc.).

În perioada 25.05-31.05.2020, poliţiştii  din cadrul Serviciului Rutier şi cei ai Serviciului de Ordine Publică au aplicat 949 de sancţiuni contravenţionale, care urmare a acţiunilor derulate pe principalele artere rutiere din judeţ.

Dintre acestea, pentru nerespectarea regimului de viteză legal stabilit, polițiștii au aplicat 605 de amenzi;

  • pentru nerespectarea regulilor de circulaţie pe drumurile publice de către pietoni, au aplicat 27 de sancţiuni;
  • pentru nerespectarea regulilor referitoare la efectuarea manevrei de depăşire, 26 de sancţiuni;
  • pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor și vehiculelor, două sancţiuni contravenționale;
  • pentru conducerea unui autovehicul de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice au aplicat 5 sancţiuni
  • pentru alte abateri de la legislaţia care reglementează circulaţia pe drumurile publice: 283 sancţiuni:

De asemenea, au fost reţinute 94 de permise de conducere, din care 51 pentru depăşirea cu mai mult de 50km/h a vitezei legal stabilite, două pentru neacordare prioritate pietoni/vehicule, 26 pentru depăşiri în zone şi situaţii interzise, 5 pentru consum de băuturi alcoolice  și 10 pentru alte abateri pentru care legea prevede suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. De asemenea, au fost retrase 17 certificate de înmatriculare.

Tot în cadrul acestor acţiuni au fost întocmite şi dosare de cercetare penală pentru infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice: