ÎN VULCAN PROTEST VIOLENT CU TĂIETURI PENTRU A PRIMII GRATUIT ALIMENTE

Ieri 09.04.2020 în Vulcan în jurul orei 15 doi bărbați au protestat pe acoperișul unui bloc( amenințând că se vor sinucide dacă cererile lor nu vor fi satisfăcute) împotriva primarului Ile Gheorghe deoarece acesta nu a distribuit gratuit alimente persoanelor fără posibilități materiale.La fața locului a fost amplasat un impresionant dispozitiv al poliției române,jandarmeriei și poliției locale din Vulcan.La scurt timp în zonă s-au strâns susținătorii celor doi și obișnuitul grup de ,,băgători de seamă” care nu lipsesc niciodată de la astfel de evenimente.Nu au lipsit altercațiile între organele de ordine protestatari si susținătorii lor,folosindu-se forța și gaze lacrimogene   pentru liniștirea spiritelor participanților.forțele de ordine fiind acuzate că au folosit gazele lacrimogene împotriva femeilor și copiilor care ,,participau la spectacol” Conform informațiilor, pentru a arăta că nu glumesc, persoanele în cauză s-au și tăiat. Primarul din localitate, Gheorghe Ile acuză că protestul este politic pentru al discredita în fața cetățenilor – ”Sunt mai mulți frați veniți din pușcărie. Am solicitat comandantului poliției să-mi spună despre ce e vorba. Nu au nicio solicitare la primărie. Astăzi am dus, prin serviciul de asistență socială, mâncare la 100 de persoane. Dar cei care strigă nu au nicio cerere. Nu putem duce așa, se depune o solicitare, se face anchetă socielă, nu facem nimic care e în afara legii. Sunt plătiți să strige jos Ile, că nu au copiii mâncare”, spune primarul Gheorghe Ile.

Poliția română și-a exprimat punctul de vedere prin următorul comunicat ,,Cei doi indivizi din municipiul Vulcan, in vârstă de 49 si 38 de ani au fost coborâți de forțele de ordine de pe imobilul pe care au urcat pentru a protesta (pentru a primi alimente de la Primărie). Aceștia au fost conduși la sediul Poliției și urmează a fi sancționați contravențional atât în baza Legii 61 din 1991, pentru tulburarea linistii publice, cât și pentru încălcarea reglementărilor privind circulația in afara locuinței, prevăzute prin ordonanțe militare. Ulterior, vor fi conduși la o unitate medicală pentru un consult psihiatric (cu privire la tentativa de suicid).”.

 Totuși rămâne ca semn de întrebare dacă participanții la acest ,,spectacol”au fost sancționați pentru nerespectarea Ordonanțelor Militare în privința deplasării în afara locuinței(oricum în Vulcan nu vezi un polițist pe stradă sau filtre care să verifice respectarea restricției de circulație în nici o zi din săptămână,aici polițiștii lipsesc cu desăvârșire indiferent de zi sau oră sau ies doar pentru fotografii care să arate activitatea lor susținută în această privință). Altă întrebare pe care nu a pus-o nimeni este dacă îainte de Starea de Urgență protestarii lucrau și cum își câștigau banii pentru procurarea alimentelor.