Vești bune pentru locuitorii comunelor Ribița, Boșorod și Orăștioara de Sus

Concomitent cu măsurile care se impun în lupta pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2 în județul Hunedoara, Consiliul Județean își exercită și obligațiile legale referitoare la administrarea drumurilor județene. În acest sens, au fost aprobate două noi proiecte pe care le aducem la cunoștința publică.

Primul proiect se referă la solicitarea de preluare în administrare temporară a sectorului de drum comunal (DC) 8 cuprins între localitățile Ribița și Crișan, respectiv km 0+000 și 6+100, aflat în proprietatea publică a comunei Ribița.
În ședința de marți, CJ Hunedoara a aprobat preluarea în administrare a DC 8 în vederea realizării unor lucrări de modernizare și reabilitare, această cale de acces aflată într-o stare avansată de degradare fiind deosebit de importantă pentru localnici, dar și pentru vizitatorii Mănăstirii Crișan.
După ce Consiliul Local Ribița își va da acordul în privința solicitării, va fi încheiat contractul de administrare – cadru, urmând ca administrația județeană să continue demersurile pentru demararea lucrărilor.

Al doilea nou proiect vizează aprobarea documentației tehnico-economice (faza DALI) pentru modernizarea drumului județean (DJ) 668 A Streisângerogiu – Chitid – Boșorod – Luncani – Târsa – Costești, km 12+410 – 15+410.
Potrivit documentației aprobată, valoarea totală a investiției se ridică la 8.037.942,62 fără TVA, durata de realizare fiind de 6 luni.
Documentația poate fi consultată pe site-ul www.cjhunedoara.ro.