Pe drumurile județene se circulă în condiții de iarnă

Utilajele de deszăpezire au intervenit luni dimineață pentru a asigura desfășurarea traficului rutier în bune condiții pe drumurile județene.
„Împreună cu șefii de zone din cadrul Serviciului Administrare Drumuri al Consiliului Județean Hunedoara, am gestionat activitatea de întreținere a drumurilor județene. În această dimineață, încă de la ora 4 s-a acționat cu materiale anti-derapante pe drumurile din zonele: Valea Jiului, Hațeg, Orăștie, Hunedoara, Brad și Deva-Păuliș pentru a asigura condiții sigure pentru traficul rutier. Echipele de intervenție rămân mobilizate pentru că ne așteaptă încă două zile de cod portocaliu care va afecta îndeosebi zona Văii Jiului”, a declarat Costel Avram, administratorul public al județului Hunedoara.
Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, în intervalul 23 martie, ora 02:00 – 25 martie, ora 10:00, județul Hunedoara se va afla sub incidența unei avertizări de tip COD GALBEN care vizează intensificări ale vântului, ninsori moderate cantitativ, viscol la munte.

În zona Carpaților Orientali și a Munților Apuseni, precum și în sudul Transilvaniei, temporar va ninge, moderat cantitativ (10…20 l/mp) și se va depune strat de zăpadă, pe alocuri consistent. Vântul va prezenta intensificări cu viteze de 50…60 km/h, iar în zona montană înaltă rafalele vor depăși 70…90 km/h, viscolind ninsoarea.
În același interval, sudul județului se va afla sub avertizare meteo de tip COD PORTOCALIU, fenomenele vizate fiind: ninsori abundente, strat de zăpadă consistent, viscol.
Reamintim conducătorilor auto că circulația în condiții de iarnă presupune dotarea corespunzătoare a autovehiculelor.