PRIMUL CAZ DE CORONAVIRUS ÎN URICANI

Într-o postare pe facebook Adriana Buhăescu soția primarului Buhăescu postează o INFORMARE a primarului din Uricani care anunță primul caz de infectare cu virusul COVID-19 (CORONAVIRUS)din Uricani și un număr de 15 persoane izolate la domiciliu.În această informare primarul din Uricani face apel la unitate și responsabilitate către cetățenii orașului pe care îl păstorește:

Informare
Sunt in măsura sa va informez ca astăzi avem din păcate prima persoanaă confirmată pozitiv cu COVID-19 și un număr 15 persoanele izolate la domiciliu ,fapt ce rezulta din datele oficiale primite.
Cu această ocazie, dragi cetățeni de toate vârstele, din orasul nostru, fac un apel de suflet , la responsabilitate din partea fiecăruia dintre noi , cu rugămintea de a rămâne acasă în această perioadă, cei care aveți această posibilitate.
Să știți că toate instituțiile statului , fac eforturi în aceste zile , de a evita răspândirea virusului, tocmai de aceea suspendăm multe dintre activități ,ca să rămâneți în case.
Însă, dacă unii dintre dumneavoastră lăsați în continuare copiii la joacă, sau chiar alegeți să ieșiți alături de ei în parcuri sau în alte locuri aglomerate, eforturile autorităților vor fi în zadar și nu o să reușim prea devreme stoparea transmiterii acestui virus periculos.
Vă rog să înțelegem cu toții că trecem printr-o situație grea și că toate aceste apeluri le facem pentru noi toți, ca să nu răspândim în masă coronavirusul.
Un minim simț de responsabilitate prin limitarea ieșirilor și a deplasărilor cred că putem face fiecare dintre noi, plus evitarea contactului cu alți oameni , doar la strictul necesar, fiindcă doar așa putem ajuta la limitarea răspândirii virusului!
Dacă se va constata că în continuare apelurile autorităților nu vor fi luate în serios de către toată lumea, va fi impusă izolarea socială cu ajutorul Poliției Locale, a Jandarmeriei sau a Poliției Române (vedeți modelele din alte state europene afectate de covid-19).
Vă mulțumesc , mult , tuturor celor care respectați recomandările autorităților și vă asigur că totul este pentru binele comunității. Sper să convingeți la rândul vostru și mai multă lume să rămână acasă atât timp cât va fi nevoie.
Am toată încrederea că majoritatea covârșitoare a cetățenilor uricăneni , au înțeles, importanța, necesitățil luării, unor măsuri mai dure, de către autoritățile statului, și că vor urma probabil , luarea unor măsuri și mai dure, pentru limitarea la maxim a răspândirii COVID -19.
Vă asigur, că personal, împreună cu aparatul de specialitate al primarului, in strânsă colaborare cu autoritățile statului, la nivel județean și național, facem tot ce este posibil omenește, pentru implementarea mâsurilor decise, prin actele normative emise de , instituțiile abilitate în acest scop.
Numai împreună putem reuși !
Dacă vrem să biruim, trebuie să ne ridicăm, deasupra panicii și fricii, și să ascultâm de autoritâți. În mine, veți gâsi mereu tot sprijinul, omenește posibil.
Acesta este un apel la solidaritate pentru sănătate, bun simț și responsabilitate!
Așa să ne ajute BUNUL DUMNEZEU. !!!
Primar
Danut Buhaescu .
Aa