HOȚI DE CĂRBUNE SAU ÎMPINȘI DE SĂRĂCIE?

În data de 14.03.2020, în jurul orei 21:20, poliţiştii au fost sesizaţi despre faptul că pe D.N. 66, din direcția Petroșani spre Hațeg, se deplasează autoutilitară care transportă cărbune energetic (care este posibil să provină din comiterea unei infracţiuni de furt).În urma sesizării, în jurul orei 21:30, poliţiştii care se aflau în teren au oprit autoutilitara în cauză (în care se aflau mai mulți saci conţinând cărbune), pe raza orașului Hațeg.La volanul autoutilitarei se afla un bărbat de 49 de ani, din Petroșani, care a declarat că a cumpărat cărbunele respectiv în cursul anului 2019, l-a transportat și l-a depozitat la domiciliul său, urmând să îl transporte pe raza judeţului Timiș (în baza unor documente de însoțire a mărfii).

Având în vedere faptul că la nivelul Poliției Municipiului Petroșani exista o sesizare cu privire la faptul că încărcătura de cărbune este posibil să provină din comiterea unei infracţiuni de furt, întreaga cantitate de cărbune a fost indisponibilizată, pe durata cercetărilor.

Caut apoi pe net și văd o știre din 2011 (alta n-am găsit) pe ZF care zice că o tonă de huilă extrasă costă 75 de euro și este vândută cu 53. Tot euro.Desigur, nu sunt un specialist ca să înțeleg subtilitățile tranzacțiilor cu huilă…Să concluzionăm cumva: să spunem că o tonă de huilă costă 100 de euro. Ba nu, hai să spunem că ar costa 500 de euro.Așa arată sărăcia. Sărăcia aia despre care spunem tot timpul că este prin alte părți și pe care refuzăm s-o vedem în curtea noastră.