Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva vă invită la festivalul de reconstituire istorică și educație pentru patrimoniu ”Micia Rediviva”

Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva și Muzeul Național de Istorie a Romaniei, în parteneriat cu Primăria Comunei Vețel și Filiala Deva a Asociației Terra Dacica Aeterna, organizează Duminică 22 septembrie, festivalul de reconstituire istorică și educație pentru patrimoniu “Micia Rediviva”. Aflat la cea de-a treia ediție, Festivalul “Micia Rediviva” își propune să atragă atenția asupra unui patrimoniu arheologic deosebit de valoros dar și să transmită publicului interesat, într-un limbaj accesibil și atractiv, rezultatele cercetărilor arheologice de aici. Evenimentul, o adevărată “Zi a Porților Deschise” a șantierului arheologic ce se desfășoară aici, este unul integrat în manifestările dedicate Zilelor Europene ale Patrimoniului organizate de instituțiile partenere.
12,00 Deschiderea oficială; 12,30 Deschiderea taberelor militare și a atelierelor (gastronomie, jocuri romane, meșteșuguri); 13.00 Ghidaj în situl arheologic Micia; 14.00 Concurs ” SOLDATUL MICIEI – MILES MICIENSIS”; 15.00
Reconstituire a unui Ritual Antic; 16.00 Dansuri antice cu trupa de dansatoare”
Eurytmia”; 16.30 Prezentarea taberelor militare; 17.00 Confruntarea armatelor.

Vă așteptăm așadar, Duminică 22 septembrie, pe platoul Amfiteatrului Roman din cadrul sitului de la Micia.