Vizita are loc în contextul în care, în luna aprilie a acestui an a fost semnat un Acord de Colaborare și Înfrățire care vizează dezvoltarea colaborării și schimburi de experiență în opt domenii de activitate, prioritare fiind cultura, învățământul, sportul, turismul și tineretul.

Delegația din Strășeni a fost primită de conducerea CJ Hunedoara
Vineri, 21 iunie 2019, președintele Consiliului Județean Hunedoara, Mircea Flaviu Bobora și vicepreședinții Sorin Vasilescu și Daniel Andronache, au primit vizita delegației Consiliului Raional Strășeni (Republica Moldova), condusă de președintele instituției, Mihail Popa.
„Suntem extrem de onorați să fim în județul Hunedoara. Avem foarte mulți prieteni de această parte a Prutului, dar la Hunedoara am întâlnit oameni mai deosebiți. Vă mulțumesc pentru ospitalitate, pentru acceptul de a ne primi în ospeție. Aceasta este o vizită frățească, nu una de lucru. Frați suntem de la Adam și Eva, ne dorim să rămânem frați apropiați și să nu uităm că suntem români”, a declarat Mihail Popa, președintele Consiliului Raional Strășeni.
La rândul său, președintele Mircea Bobora le-a urat „Bun venit!” oaspeților din Strășeni exprimându-și speranța că vor reveni cât mai des în județul Hunedoara.
„Protocolul dintre cele două instituții nu este unul de înfrățire, pentru că deja suntem frați, este unul de colaborare. Suntem extrem de bucuroși că sunteți prezenți în județul Hunedoara. Am organizat două zile de vizite la cele mai importante obiective turistice și sperăm să rămâneți cu amintiri frumoase și că veți reveni în anii viitori”, a declarat Mircea Bobora.
Din delegația care vizitează județul Hunedoara mai fac parte domnii Ion Ursu și Nicolae Budu – vicepreședinți, doamna Nina Rusu – secretar al Consiliului raional, conducători de direcții și servicii, respectiv specialiști din cadrul Consiliului Raional. De asemenea, la eveniment au participat Ovidiu Furdui, primar al comunei Criscior și Călin Dud, primar al comunei Luncoiu de Jos.
Pe parcursul celor două zile ale vizitei, oaspeții din Strășeni vor vizita Castelul Corvinilor, Mănăstirea Prislop, Muzeul Civilizației Dacice și Romane și situl arheologic de la Sarmizegetusa Regia.
Biroul de presă.