INCREDIBIL Polițist din Vaslui, obligat să achite daune morale unui hoț pe care l-a prins în flagrant. Motivul: i-a stricat imaginea

Caz incredibil în Vaslui, unde un polițist a reușit „performanța” de a fi obligat să achite daune morale hoțului pe care îl prinsese în flagrant. Revoltat că i s-ar fi stricat imaginea, hoțul a cerut despăgubiri în instanță.Hoțul, care intrase să jefuiască un magazin, a fost prins de polițist, care i-a legat mâinile bărbatului cu cureaua de la pantaloni.

Este vorba despre Alexandru Mălăncuș, polițist al Serviciului Rutier Vaslui. După ce l-a prins în flagrant pe Iulian Morariu, s-a ales cu decizia tribunalului de a plăti daune morale de 1.000 de lei. Totul, după ce inițial ceruse 100.000 de euro despăgubiri.Suspectul a invocat gestul ca fiind un abuz, mai ales că odată ajunși la secție, polițistul a făcut o poză alături de el, poză care a ajuns ulterior în ziar.

„Admite în parte acţiunea în pretenţii formulată de reclamantul Morariu Iulian, în contradictoriu cu pârâţii Mălăncuş Alexandru şi Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Vaslui. Obligă pârâţii să achite reclamantului, cu titlu de daune morale, suma de 1000 de lei. Cu drept de a formula apel în termen de 30 de zile de la comunicare”, se arată în decizia Tribunalului Vaslui, conform portal.just.ro.