CONSILIUL JUDEȚEAN HUNEDOARA Investim în Sănătate! Unitate de supraveghere și tratament pentru pacienții cardiaci critici, la Spitalul Județean de Urgență din Deva

Conducerea Consiliului Județean (CJ) Hunedoara acordă o atenție sporită investițiilor necesare în sistemul medical, context în care, alături de lucrările de reparații capitale finanțate de Ministerul Sănătății, aflate în plină desfășurare la Spitalul Județean de Urgență (SJU) din Deva, va aloca fonduri pentru noi obiective.
În ședința de vineri, conducerea CJ Hunedoara propune consilierilor județeni aprobarea notei conceptuale și a temei de proiectare pentru amenajarea și dotarea cu sistem de monitorizare pentru Unitatea de Supraveghere și Tratament Avansat al Pacienților cardiaci Critici (USTACC).
USTACC va funcționa în noul spațiu dedicat secției de Cardiologie și va fi un compartiment de terapie intensivă care va dispune de 12 paturi cu monitorizare a funcțiilor vitale.
„Este vorba despre o formulă nouă de organizare și administrare pentru pacienții critici. Unitatea va funcționa în regim de terapie intensivă pentru pacienții cardiaci critic, va dispune de personal specializat, complet, cu o anumită pregătire și cu o dotare pretențioasă, dar cu impact deosebit în îngrijirea pacienților”, a declarat dr. Constantin Blaj, șeful secției de Cardiologie din cadrul SJU Deva.
„Organizarea acestui compartiment este o componentă de bază în activitatea medicală a Secției de Cardiologie. Prin realizarea acestei investiții se vor asigura servicii medicale de înaltă performanță pentru cazurile critice și se va asigura cadrul necesar pentru intervenții imediate, reducându-se riscurile pentru pacienții în stare critică”, a declarat Mircea Flaviu Bobora, președintele Consiliului Județean Hunedoara.
Valoarea totală a investiției este de 333.375 lei.
Biroul de presă