ÎN BRAD HOȚI PRINȘI DE POLIȚIȘTI DUPĂ O URMĂRIRE PE CALEA FERATĂ

În data de 12.05.2019, în jurul orei 23:40, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Brad au organizat o acţiune în urma căreia au surprins în flagrant un bărbat de 39 de ani, din comuna Vaţa de Jos, care a pătruns în locuinţa unui bărbat din municipiul Brad (prin forţarea geamului exterior, utilizând un obiect contondent) cu intenţia de a sustrage bunuri. În acest timp, un complice asigura zona, pentru a nu fi surprinşi de alte persoane.

Activitatea infracţională a celor doi a fost întreruptă însă chiar de polițiști, care i-au somat verbal pe cei doi şi, întrucât aceştia nu s-au supus somaţiei, au pornit în urmărirea acestora. La vederea poliţiştilor, atât bărbatul de 39 de ani, cât şi complicele său au fugit pe terasamentul fostei linii ferate, fiind urmăriţi de poliţişti pe malul Crișului Alb. Poliţiştii au reușit prinderea și imobilizarea complicelui, în timp ce bărbatul de 39 de ani a reușind să scape, la adăpostul întunericului, sărind în apele râului.

În cursul zilei de ieri, poliţiştii au efectuat o percheziţie domiciliară la locuinţa bărbatului din comuna Vaţa de Jos, în urma activităţilor investigative fiind ridicate, pentru cercetări, mai multe probe ce vor fi analizate în contextului dosarului de  cercetare penală întocmit în cauză. Totodată, prezumtivul autor al infracţiunii de tentativă de furt calificat a fost identificat de poliţişti pe raza comunei Vaţa de Jos şi reţinut preventiv pentru o perioadă de 24 ore.

Acesta urmează a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Brad, în vederea dispunerii unei măsuri preventive. Faţă de cei în cauză, poliţiştii continuă cercetările, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale.

Întreaga acţiune a beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului Acţiuni Speciale din cadrul I.P.J. Hunedoara.