HOȚI PROFESIONIȘTI PE AUTOSTRADĂ

La data de 06.05.2019, în jurul orei 02:30, Poliția Municipiului Orăștie a fost sesizată de către un şofer în vârstă de 29 de ani, din judeţul Iaşi, cu privire la faptul că, în timp ce staționa în incinta unui spațiu de servicii amenajat pe autostrada A1 și se odihnea în cabina autoutilitarei de transport marfă, două   persoane necunoscute i-au distras atenția şi i-au sustras din cabina autoutilitarei o borsetă care conținea un portmoneu cu mai multe acte, carduri bancare și 500 de lire sterline.

După comiterea faptei, persoanele necunoscute au plecat de la fața locului cu un autoturism.

Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt, iar în urma cercetărilor au identificat doi tineri, în vârstă de 23 şi 25 de ani, ambii din  judeţul Argeș.

Din cercetări a reieşit faptul că unul dintre cei doi i-a atras atenţia şoferului cu privire la faptul că partea din spate a autoutilitarei a fost desfăcută şi i s-au sustras mai multe bunuri. În momentul în care şoferul a coborât din cabină (fără a asigura portierele) pentru a verifica informaţia respectivă, celălalt tânăr a pătruns în cabină şi i-a sustras borseta.

Cei doi prezumtivi autori ai furtului au fost identificaţi de poliţişti cu sprijinul colegilor de la I.P.J. Sibiu pe autostrada A1, pe raza judeţului Sibiu, şi conduşi, în cursul nopţii trecute, la audieri, la sediul Poliţiei Municipiului Orăştie.

Cei doi şi-au recunoscut fapta, iar prejudiciul a fost recuperat în totalitate și restituit persoanei vătămate.

Poliţiştii continuă cercetările, existând posibilitatea ca cei doi să mai fi comis fapte penale cu un mod de operare asemănător.