ÎN VULCAN POLIȚIA ESTE NEPUTINCIOASĂ ÎN FAȚA TÂLHARILOR

În data de 12.04.2018, poliţiştii vulcăneni au fost sesizaţi de către un bărbat din localitate despre faptul că, în jurul orei 00:30, în timp ce se deplasa spre domiciliu, după ce a consumat băuturi alcoolice, pe casa scării unde locuiește a fost abordat de doi tineri, unul dintre aceștia lovindu-l cu pumnul în față, iar celălalt, după ce a căzut, i-a luat, din buzunar, un telefon mobil.
Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Vulcan, în urma cercetărilor efectuate, au identificat doi tineri din localitate, unul în vârstă de 18 ani și un minor de 16 ani.
Faţă de cei doi, poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de tâlhărie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroșani,. În acest caz, prejudiciul a fost recuperat în totalitate.

Pentru a nu deveni victime ale acestui gen de infracţiuni, poliţiştii vă recomandă să vă luaţi măsuri de precauţie, mai ales când circulaţi noaptea, la ore târzii, pe străzi pustii sau neiluminate.
Nu purtaţi în mod ostentativ bijuterii sau alte bunuri de valoare, cum ar fi telefoanele mobile. Dacă observaţi că sunteţi urmăriţi, nu ezitaţi să cereţi ajutor trecătorilor de pe stradă. Este important să vă păstraţi calmul. Neintrând în panică, veţi putea sesiza cu multă claritate intenţiile agresorului, posibilităţile de apărare sau de acţiune pentru a scăpa din zona de influenţă a acestuia. Dacă sunteţi victima unei agresiuni, încercaţi să reţineţi multe semnalmente ale autorului şi anunţaţi de îndată poliţia; sporiţi, astfel, şansele de identificare, prindere şi pedepsire ale agresorului.