METODA ACCIDENTUL DEJUCATĂ DE O FUNCȚIONARĂ BANCARĂ

 

În data de 21.03.2019, în jurul orei 13:50, Poliția Municipiului Deva a fost sesizată de o femeie în vârstă de 72 de ani, din municipiul Deva, cu privire la faptul a fost contactată de o persoană care a încercat să o inducă în eroare cu privire la faptul că fiul și nora sa au fost victimile unui accident rutier. Pentru salvarea vieții celor doi, apelantul a solicitat 42.000 de lei, bani ce ar fi fost necesari pentru o aşa-zisă  intervenție chirurgicală. Persoana vătămată, inițial a dat curs solicitării și s-a deplasat la sediul unei unităţi bancare pentru a efectua o retragere de numerar dintr-un cont, însă a fost avertizată de către o funcționară a băncii că poate fi victimă a unei infracțiuni de înșelăciune.

Prin urmare, femeia s-a deplasat la Poliție, unde a depus o plângere pentru comiterea infracţiunii de tentativă de înşelăciune. În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările, în vederea stabilirii identităţii autorilor şi a luării măsurilor legale.

 

Pentru a evita să deveniţi victima unei infracţiuni de înşelăciune, având acest mod de operare intitulat generic “accidentul”, este bine să analizaţi cu atenţie informaţiile primite şi să vă puneţi câteva întrebări elementare referitoare la veridicitatea lor.Oricine poate fi victima unui accident, dar, într-un moment critic ca acesta, singura urgenţă este cea medicală şi nicidecum aspectul financiar. 

Atât victima, cât şi autorul unui accident nu au nevoie de bani ca să primească îngrijiri medicale. Pentru a nu deveni victimă a infracţiunii de înşelăciune comisă prin acest mod de operare, poliţiştii vă recomandă să verificaţi dacă ruda respectivă este într-adevăr rănită sau a fost implicată într-un accident rutier. Trebuie reţinut că nici Poliţia, nici reprezentanţii Parchetului nu reţin telefoanele mobile ale celor implicaţi într-un accident rutier. De asemenea, solicitaţi apelantului date despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla ruda şi telefonaţi acolo pentru confirmare.   În cazul în care sunteţi contactat de persoane necunoscute şi nu reuşiţi să aflaţi dacă informaţiile sunt corecte, solicitaţi o întâlnire directă cu acestea şi apelaţi de urgenţă numărul 112, pentru a cere sprijinul Poliţiei. În cazul în care sunteţi martorul unei infracţiuni sau victima acesteia, apelaţi în cel mai scurt timp numărul de urgenţă 112 şi reţineţi cât mai multe detalii, pentru a le oferi anchetatorilor!