Minor din Lupeni arestat pentru furturi din mașini

Un adolescent din Lupeni, cunoscut ca fiind un pericol public, a ajuns în arest preventiv. A furat fără încetare timp de trei luni, pînă sãă fie prins. Autoturismele erau ținta minorului, pe care le spărgea și fura tot ce era de valoare în interior, ori se plimba cu ele și apoi le abandona.
Polițiștii din Lupeni au stabilit că, în perioada decembrie 2018-februarie 2019, minorul a comis mai multe infracțiuni de furt de autoturisme, dar este bănuit și de furturi din locuințe.


Masinile erau parcate pe  raza localității, iar adolescentul fura tot ce găsea in  interiorul lor. Într-o singură noapte, minorul furat dn trei autoturisme pe care le-a  condus și apoi abandonat. Cu ajutorul unei șurubelnițe, a spart un geamul unui autoturism, iar din interior a sustras un portofel cu 600 de lei.
”Minorul nu a comis doar infracțiuni de furt de și din autoturisme, ci și infracțiuni de furt din locuințe. Astfel, în data de 12.02.2019, prin forțarea unui geam, acesta a pătruns în locuinta femei din Lupeni, însă a fugit, după ce a fost surprins în interior de proprietară, în timp ce încerca să sustragă bunuri. În data de 13.02.2019, printr-un mod de operare asemănător, minorul a pãtruns în locuința unei femei din Lupeni, iar din interior a sustras o  geantă de voiaj, mai multe dulciuri și cabluri telefonice, iar în noaptea de 14/15.02.2019 , a pătruns prin efracție în locuinta unui bãrbat, de unde a sustras o drujbă, un polizor unghiular și o bormasinã”, se arată în comunicatul IPJ Hunedoara.  Anchetatorii au reușit recuperarea a mai bine de 60% din bunurile sustrase. Tânãrul a fost arestat  preventiv pentru 30 de zile și este cercetat pentru furt  calificat și furt în scop de folosințã, dar și de comiterea de infracțiuni la regimul  circulației pe drumurile publice.