UNIVERSITATEA DIN PETROȘANI – O NOUĂ SPECIALIZARE LA DEVA

Universitatea din Petroșani își dorește înființarea, în cadrul Centrului de Învățământ de la Deva, a unei noi specializări – Administrație Publică, învățământ de zi. Municipiul Deva a devenut déjà un centru universitar atractiv. Un nou program de studii universitare de licență va funcționa în municipiul Deva, începând cu anul universitar 2019-2020. Concret, Universitatea din Petroșani are în vedere înființarea, în cadrul Centrului de Învățământ de la Deva.


Reprezentanți ai Universității din Petroșani și ai ARACIS (Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior) s-au întâlnit ieri, cu primarul Devei, Florin Oancea, pentru a vedea deschiderea municipalității pentru acest program de studii, având în vedere că administrația locală este prima beneficiară a viitorilor absolvenți de Administrație Publică. În cadrul întâlnirii, edilul devean a subliniat importanța existenței instituțiilor de învățământ superior în comunitățile mici, acestea fiind o șansă mai ales pentru tinerii care vor să-și continue studiile, dar nu au susținere financiară pentru a se înscrie în marile centre universitare din țară.”

Noul program de studiu urmărește pregătirea absolvenților capabili să asigure o cât mai bună corelare a problemelor administrative cu cele ale comunităților locale și să-și formeze competențe variante în domeniul administrației publice” se arată în comuncatul remis presei de primăria din Deva.