AMENINȚĂ CU GREVA

Consilierii școlari din județul Hunedoara au protestat zilele trecute și sunt total nemulțumiți de modul în care Ministerul Educației tratează problemele legate de salarizare, sporuri și încheierea contractului colectiv de muncă.
Ei amenință cu greva pe termen nelimitat, în cazul în care Ministerul Educației nu oferă soluții mulţumitoare pentru revendicările înaintate. În acest fel consilierii școlari se alătură protestelor cadrelor didactice care au loc în aceste zile în întreaga țară.


”Cadrele didactice din cadrul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE) Hunedoara, membre ale Sindicatului Învățământ Preuniversitar Județul Hunedoara, au protestat ieri refuzând să îi examineze din punct de vedere psihosomatic pe viitorii elevi ai claselor pregătitoare din anul școlar 2019-2020. Motivele protestului au fost multiple: acordarea sporului de suprasolicitare neuropsihică de 10% pentru cadrele didactice din CJRAE, intenția Ministerului Educației Naționale de a tăia sporul de 15% pe care profesorii de la CJRAE îl primesc în acest moment pentru activitățile educative pe care le desfășoară cu elevii care au cerințe speciale, expirarea datei valabilității Contractului Colectiv de Muncă Unic la nivel de ramură a învățământului Preuniversitar. Suntem dispuși la medierea urgentă a litigiului de muncă și avem disponibilitatea de a ne întâlni cu orice autoritate competentă în soluționarea problemelor ridicate. În situația în care nu se vor găsi soluții la solicitările menționate, există riscul declanșării grevei pentru durată nelimitată”, au transmis reprezentanții CJRAE Hunedoara.