Primăriile Petroșani și Petrila primesc bani pentru izolarea termică a blocurilor

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest – Organism Intermediar pentru POR 2014-2020 în Regiunea Vest și primăriile Deva, Petroșani, Simeria și Petrila au semnat astăzi, 6 martie 2019, contracte de finanțare în valoare totală de aproape 5 milioane de euro, destinate eficientizării energetice. 20 de blocuri de locuințe și o școală din județul Huneodara – Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuşi” din Petrila vor fi reabilitate termic prin cele zece proiecte.
Semnatarii contractelor au fost Nicolae-Florin OANCEA – primarul municipiului Deva, Florin Tiberiu IACOB-RIDZI – primarul municipiului Petroșani, Emil Ioan RÎSTEIU – primarul orașului Simeria, Vasile JURCA – primarul orașului Petrila și Sorin MAXIM – directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest.


În municipiul Petroșani, investițiile vizează imobilele: Str. Păcii nr. 2, Str. O. Iosif 1B, Aleea Poporului nr. 3, str. General Vasile Milea nr. 19 și Str. Constructorul – B. , iar în orașul Petrila – Str. Muncii bl. 1 și bl. 3, Str. Mihai Eminescu bl. A și Str. 8 Martie nr. 3. Valoarea totală a acestor proiecte este de 21.026.319,44 lei, valoarea finanțării nerambursabile fiind de 10.176.423,85 lei.
La Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuşi” Petrila sunt planificate mai multe tipuri de intervenții, menite să conducă la reducerea consumului de energie: izolarea termică a fațadei, reparații la fațadă și acoperiș, izolarea planșeului peste ultimul nivel, montarea de pompe de căldură și panouri fotovoltaice, înlocuirea corpurilor de iluminat existente cu corpuri de iluminat led, înlocuirea instalaţiilor electrice, termice, sanitare, P.S.I. etc. Valoarea totală a proiectului este de 2.219.023,32 lei, din care valoarea finanțării nerambursabile – 2.070.640,88 lei. Perioada de implementare este de 21 de luni.
Proiectele sunt finanțate prin Regio-POR 2014-2020, Axa prioritară 3 – Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiții 3.1 – Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice și în sectorul de locuințe, Operațiunile A și B – Clădiri rezidențiale/ publice.