”Justiția trebuie ajutată.. este pentru viitorul acestei țări”

Fostul procuror-şef al DNA Laura Codruţa Kovesi a declarat, sâmbătă, că Justiţia din România traversează “un moment greu”, iar acesta este semnalul pe care îl dau magistraţii care au protestat în ultima vreme.
“Acum, Justiţia din România este într-un punct foarte greu şi nu ştiu dacă singuri o să reuşim să trecem peste acest moment. Poate cer foarte mult, ştiu că în ultimii ani foarte mulţi oameni au sprijinit Justiţia şi au susţinut-o, inclusiv politicieni, funcţionari publici, oameni care nu au nicio legătură cu Justiţia, oameni din companii private, dar acum trebuie să înţelegem cu toţii că este un moment greu pentru Justiţie şi prin acest protest pe care magistraţii îl fac acesta este semnalul.

Este un moment greu şi poate Justiţia trebuie ajutată, nu e doar pentru procurori şi judecători, este pentru viitorul acestei ţări. Justiţia într-o ţară reprezintă un pilon fundamental şi este pentru toţi cetăţenii, nu este doar pentru unii. Nu ştiu dacă Justiţia a fost perfectă, s-au făcut şi greşeli, nici eu nu sunt un om perfect şi eu am făcut greşeli, nu am baghetă magică, nu am cinci mâini, trei capete, sunt un om ca oricare altul, dar avem bună credinţă, avem dorinţă să facem lucrurile bune şi cred că acest lucru trebuie sprijinit şi încurajat”, a afirmat Kovesi, la Europa FM.
Kovesi susţine că a fost ameninţată înainte de audierea pentru funcţia de procuror şef european. Mai exact, ea susţine că a primit o scrisoare la hotelul unde a fost cazată la Bruxelles, dar nu s-a speriat deoarece este păzită de SPP. „Este cunoscut cazul Black Cube. Chiar a fost ceva ciudat înainte de audierea de la Bruxelles la hotel unde am stat. Am primit o scrisoare. Cred că este cunoscut că primesc pază de la SPP. Nu aş avea motive să mă tem. Am fost încurajată de procurori şi judecători şi mai ales de la cunoscuţi. E foarte grav ce se întâmplă acum în justiţie. Pentru că sunt date legi care încalcă recomandarile Greco şi riscurile sunt mari, iar magistratii trag un semnal de alarmă. Ieri am purtat banderolă albă, ceea ce voi face in continuare”, a conchis Laura Codruţa Kovesi la Europa FM.