Lucrul cu tinerii și politici publice de tineret

Având în vedere că activitatea pentru tineret cuprinde acum o gamă foarte variată de activități sociale, culturale, educaționale, politice, sportive, care se desfășoară cu, de către și pentru tineri printr-o învățare informală și non-formală și la care partipă și alți formatori care vor duce experiența cumulată la activități și în comunitățile pe care le reprezintă.


”Am participat la primul curs „Lucrul cu tinerii si politici publice de tineret” organizat de YMCA Romania-AYI-CDCD care s-a desfășurat la București, în perioada 15-17 februarie 201. Ne-au fost prezentate: instrumente de advocacy și lobby, competențe, tipuri de implicare comunitară și construcții comunitare cu 15 participantți implicati și doi formatori minunați:  Romina Matei si Andreea Buzec.
Din cele 60 dosare au fost selectați 15 cursanți, marea majoritate tineri. Timp de trei zile s-a lucrat pe politici publice privind codul de etică al lucrătorului de tineret și pentru persoanele care lucrează cu tinerii ,standarde pentru taberele și activitățile de turism pentru tineret, standarde privind planificarea și evaluarea, monitorizarea și evaluarea activității de tineret. ”a declarat prof. Cornel Băroi, președinte Asociației DA COPIILOR din Uricani și voluntar al Crucii Roșii Române.
”Weekend-ul a fost despre hibridul “lucrătorul de tineret” – ce face el/ea, cum face și de ce face… din ce în ce mai mult cred că e nevoie de Hibridul ăsta pe lângă noi … și tare mă bucur când oameni capabili, competenți, aleg să se formeze, să devină “hibrizi”, când ar putea să devină orice altceva … tare norocoși suntem că avem oameni atât de competenți în domeniul tineretului … sper să știm să îi folosim „ a conchis la finalul cursului Romina Matei.