Legea nu mai iartă

Chiar dacă a apărut legea care protejează femeia împotriva violenței domestice, atacatorului fiindu-i aplicate amenzi și chiar reținerea și condamnarea celor are comit astfel de fapte, sunt încă indivizi care-și transformă soțiile sau prietenele în „sacii lor de box” .
În data de 20.02.2019, în jurul orei 23:13, Poliția Municipiului Petroșani a fost sesizată de un bărbat din Petroșani cu privire la faptul că fiica sa, în vârstă de 34 de ani, a fost agresată fizic de către concubinul acesteia.

L a fața locului s-a deplasat un echipaj de poliţie care aplanat conflictul şi a preluat declaraţia femeii cu privire la agresiune. Potrivit acesteia, în urma unor discuții în contradictoriu avute cu concubinul său, un bărbat în vârstă de 39 de ani, din Petroșani, a fost lovită de acesta cu palma. La fața locului s-a deplasat şi un echipaj medical, însă femeia a refuzat să se deplaseze la U.P.U Petroșani, în vederea acordării unor eventuale îngrijiri medicale Poliţiştii au completat un formular de evaluare a stării conflictuale, însă femeia nu a dorit să fie emis un ordin de protecție provizoriu faţă de concubin.
În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de violență în familie, poliţiştii continuând cercetările pentru stabilirea stării de fapt și luarea măsurilor legale.
Cornel Groapă