O nouă grădiniță O la Baru

Luni, 11 februarie 2019, a fost inaugurată, în comuna Petros-Baru, grădinița cu program prelungit, cu trei grupe de preșcolari.
La festivitatea de deschidere au participat din partea Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara doamna Inspector Școlar General, prof. dr. Maria ȘTEFĂNIE, doamna inspector școlar, prof. dr. Simona ȚENE și domnul jurist, Ion NISTOR care au salutat, cu bucurie, această inițiativă a Primăriei și a Consiliului Local, atât de necesară și de benefică pentru copii.

Prin efortul domnului primar, Daniel Răducanu și a consilierilor locali, copiii din comuna Baru și din localitățile apropiate beneficiază de o clădire nouă, cu spații generoase pentru educație, joacă și odihnă, o parte dintre preșcolari rămânând la program prelungit. Clădirea este construită la standarde înalte, cu toate dotările necesare unei bune dezvoltări a copiilor în procesul educațional. Toată viața este un drum al cunoașterii care începe încă din primii ani de grădiniță. Și acasă, alături de părinți, dar și într-un spațiu școlar, copiii descoperă, de la vârste fragede, lumea. Depinde de noi, părinți și educatori deopotrivă, cum va fi mai târziu, lumea lor. Oferindu-le dragoste și sprijin în dezvoltarea lor, vom primi, la rândul nostru, satisfacția efortului care nu a fost făcut în zadar.
Agripa Brediceanu- Greceanu