Manifestare culturală la Deva prilejuită de trecerea în Anul Nou Chinezesc

La invitația Bibliotecii Județene „Ovid Densusianu” Hunedoara, reprezetanți ai instituțiilor publice din județul Hunedoara , prefectul județului Fabius Tiberiu Kiszely și subprefectul județului, Dorel Ovidiu Bretean,președintele Consiliului Județean, Mircea Bobora, reprezentanți ai comunității chineze, au participat, la manifestarea culturală prilejuită de trecerea în Anul Nou Chinezesc, anul 4717, anul Mistrețului de Pământ, care începe la 5 februarie, odată cu debutul primăverii chinezești. Evenimentul a fost organizat de Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara în colaborare cu Consiliul Județean Hunedoara, Liceul de Arte „Sigismund Toduță” din Deva, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu și Institutul Confucius din Sibiu.


În astrologia chineză BaZi, Mistrețul este un semn zodiacal masculin format dintr-o tulpină principală – apă yang și una ascunsă – lemn yang, elemente ce ne vor influența în anul 2019 la nivel subconștient, indiferent în ce zodie am fi, deoarece Mistrețul vine cu o energie puternică și dictează evenimentele din 2019. Energia nouă adusă de zodia Mistreț de pământ, care apare în stâlpul AN, ne va schimba în anul 2019 modul de a interacționa cu ceilalți. Cu toții vom începe să manifestăm fie din calitățile Mistrețului: onestitate, galanterie, voluptate, sinceritate, ordine, disciplină, fie din defectele sale: încăpățânare, materialism, mânie, credulitate, nesiguranță, lene. Chinezii consideră că Mistrețul nu este o zodie prea harnică, pentru că îi place să doarmă, să mănânce și are o tendință accentuată spre îngrășare.
Prin urmare, în anul 2019 este posibil să devenim mai leneși decât de obicei.


Însă, partea pozitivă a Mistrețului este că are încredere în sine, nu ține agende ascunse, nu are nicio intenție să facă rău altora și, în consecință, poate aduce bogăție.
Astfel, 2019 este un an excelent pentru a face bani din noi investiții.
De asemenea, va fi un an plin de bucurie, de prietenie și de dragoste pentru toate semnele zodiacale, un an de bun augur pentru că Mistrețul atrage succesul în toate aspectele vieții.
În popor, animalul mistreț simbolizează virilitatea și fertilitatea, caracteristici pe care le-a preluat și zodia.
Prin urmare, în 2019 nu este exclus să fim mai preocupați de partea sexuală și probabil că se vor naște mai mulți copii decât în anul Câinelui, 2018.
Cu toții vom aspira la un trai mai bun, deoarece în ultimii ani astrele ne-au pus la muncă și acum oboseala își spune cuvântul.
Vom pune accentul pe satisfacerea nevoilor de bază – hrană, somn, relații intime -, fiind influențați prin rezonanță de caracteristicile și nevoile Mistrețului.
Wilhelmina Otto Weber