Servicii de catering pentru proiectul BAHTALO- LUPENI

Administraţia publică locală a municipiului Lupeni a demarat anul trecut un amplu proiect de dezvoltare locală, care vizează, în special populaţia defavorizată a localităţii.


”Este un proiect complex care va avea un impact deosebit în rândul comunităţii. Vom duce copiii la şcoală, la grădiniţă, vom reabilita policlinica veche, câteva apartamente. Vor fi implicaţi aproximativ 1200 de locuitori, vom înfiinţa zece până la 15 firme care să coopteze 250 de angajaţi. Vom acorda 500 de mese zilnic pentru copiii din comunitate, iar 1000 de cetăţeni vor primi asistenţă medicală. Vom angrena în acest proiect şi instituţiile de învăţământ. Ne dorim să devenim o localitate verde şi avem în vedere şi plantarea a câtorva mii de puieţi şi ne dorim să înfrumuseţăm şi zonele pietonale. Angrenând în acest proiect mai multe categorii sociale, comunitatea va avea de câştigat”,  spunea la lansarea proiectului, primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriţă.

Acum, autoritățile locale de la Lupeni au reușit să mărească tarifele pentru componenta de catering din programul Bahtalo. Au reușit între timp să mărească și tarifele, calculate la valoarea de acum doi ani, când a fost depus proiectul. Până acum s-a licitat de trei ori acest contract de servicii, dar nicio firmă nu s-a prezentat. Prețul era mic, tarifele fiind calculate la valoarea de acum doi ani, când a fost depus proiectul pentru finanțare. În plus, câștigătorul licitației ar trebui să mențină prețurile încă trei ani.
“Deocamdată ne-am blocat. Am licitat de trei ori până acum și nu a venit nimeni. Am vrut să facem o încredințare directă, nu s-a putut. Acum, am reușit să mărim puțin prețul, de la 9 lei. Vom relua procedura de licitație și sperăm să vină cineva. Să preia și serviciul de catering. Vom relua totul de la început să putem să rezolvăm această chestiune, ca să le dăm copiilor mâncarea. Vom specifica în caietul de sarcini că sunt obligați să își mențină prețul pe durata desfășurării contractului, adică încă trei ani, de acum încolo, pănă la finalizarea proeictului ”, a concluzionat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.
Obiectivul contractului constă în asigurarea  – prepararea, livrarea, servirea, debarasarea – unui număr stabilit de porţii, sub forma unui pachet format din felul 1, felul 2, desert, pâine şi apă minerală/plată. Durata contractului este dată de activităţile desfășurate în cadrul proiectului, respectiv 27 de luni din momentul semnării lui.
Municipiul Lupeni este beneficiarul proiectului cu titlul ”BAHTALO! Împreună combatem sărăcia și discriminarea”, co-finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman, cu o valoare totală de 26.803.625,25 lei, din care 26.334.205,91 lei reprezintă valoarea cofinanțării Uniunii Europene.