Weekend de foc pentru salvamontiștii din Lupeni

Weekendul și vacanța școlara au debutat cu o zi de foc pentru salvamontiștii din întreaga țară, solicitați să intervină de urgență la un număr îngrijorator de mare de intervenții.


Astfel, în ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Național Salvamont, s-au primit 71 apeluri de urgentă prin care se solicita intervenșia de urgenta a Salvamont, astfel:
☎-  9 apeluri pentru Salvamont Lupeni,
☎-  8 apeluri pentru Salvamont Municipiul Brașov,
☎-  7 apeluri pentru Salvamont Prahova – Azuga,
☎-  7 apeluri pentru Salvamont Bacău,
☎-  7 apeluri pentru Salvamont Gorj,

”Având în vedere, gradul ridicat de încărcare cu turiști al domeniilor schiabile , riscul crescut de producere a avalanșelor, în toate masivele montane din țară, și numărul mare de evenimente ce se înregistrează constant , până la finalul sezonului de iarnă , salvamontiștii vor rămâne zilnic, cu efective dimensionate corespunzator, de serviciu pe domeniile de practicare a sporturilor de iarnă și in cabinetele medicale ale bazelor și posturilor Salvamont. Nu uitaţi, echipele Salvamont sunt singurele structuri care deţin competenţa legală, personal pregătit profesional şi atestat pentru a interveni în soluţionarea accidentelor montane în care sunt implicate persoane cu afecţiuni medicale.
Apelaţi cu încredere la prietenii dumneavoastră de pe cărările munţilor – SALVAMONT România !” au ținut să transmită, printr- un comunicat SALVAMONT România !