Polițiștii hunedoreni și Siguranța în trafic

După întîlnirile care au avut loc la Deva și Petroșani iată că, și hunedorenii s-au întâlnit cu polițiștii rutieri și de la compartimentul de prevenirea criminalității din cadrul IPJ Hunedoarași au derulat o nouă întâlnire cu viitorii conducători auto, viitorii conducători auto, administratori și instructori ai școlilor de șoferi din municipiul Hunedoara, chiar în ziua de examen pentru obținerea permisului de conducere.
Polițiștii au dorit astfel să conștientizeze tinerii conducători auto și șoferii începători cu privire la răspunderea pe care și-o asumă odată cu obținerea permisului de conducere și au pus accent pe importanța înțelegerii faptului că siguranța rutieră este un concept legat strâns de spiritul civic și responsabilitatea cetățenească.
Siguranța în trafic însumează conduite, atitudini, valori, norme și aptitudini de condus defensiv, respect în trafic, implicare și umanitate, pentru că participantul la trafic reprezintă totuși prima verigă în lanțul circulației în condiții optime pe drumurile publice.

 


La acţiunea preventivă, care a avut loc în municipiul Hunedoara, au participat 42 de cursanți, instructori și administratori ai școlilor de șoferi din municipiul Hunedoara, programați la ”examenul de oraș”, în această zi. Aceasta este a treia întâlnire de acest gen din cadrul campaniei de prevenire, după cele anterioare, din Deva şi Petroşani.
Sesiunea de instruire susținută de polițiști a cuprins un material power-point despre regulile de responsabilizare în trafic, cu titlul ”Ai o singură viață, n-o pierde pe drum!” și informații legate de importanța stilului defensiv de conducere, evaluarea realistă a riscurilor și adoptarea comportamentului preventiv în relației cu bunurile de valoare (autoturism, obiecte de valoare din interiorul mașinii și componentele exterioare). De asemenea, au fost transmise informaţii despre metodele preventive despre siguranța autovehiculelor și a bunurilor de valoare din interiorul acestora și informații legate de comportamentul civic și responsabil în trafic. La finalul activității, cursanții au primit pliante informativ – preventive cu titlul ”Împarte drumul”.
Activitatea s-a desfășurat în cadrul proiectului comun ”Responsabilitate și Respect în Trafic”, ce a avut loc în perioada august – noiembrie 2018. Proiectul de prevenire a accidentelor rutiere a fost inițiat de membrii Comisiei Județene de Monitorizare a Activității Preventive, respectiv: Inspectoratul de Poliție Județean Hunedoara, Inspectoratul de Jandarmi Județean ”Decebal” Hunedoara, Serviciul Județean Anticorupție Hunedoara și Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Hunedoara împreună cu Serviciul Public Comunitar Regim Permise, Conducere și Înmatricularea Vehiculelor Hunedoara și este sprijinit de Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Hunedoara.
Wilhelmina Otto Weber