Președintele Klaus Iohannis a aprobat  parțial remanierea guvernamentală

Președintele Klaus Iohannis a aprobat  parțial remanierea guvernamentală. Președintele a lăsat-o pe Olguța Vasilescu fără minister și a respins revocarea lui Paul Stănescu. Ce prevede procedura

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că a aprobat mare parte din propunerile de noi miniștri, deși a susținut că întreaga remaniere guvernamentală este o soluție proastă. Șeful statului a respins revocarea din funcție a vicepremierului Paul Stănescu, care ocupa și funcția de ministru al Dezvoltării, post pentru care era propus Ilan Laufer. De asemenea, Iohannis a acceptat revocarea din funcția de ministru al Muncii a Olguței Vasilescu, dar a respins numirea ei în funcția de ministru al Transporturilor. Prin urmare, Lia Olguța Vasilescu nu mai face parte din Guvernul Dăncilă, în timp ce Lucian Șova își păstrează portofoliul Transporturilor. Și Paul Stănescu rămâne în Executiv. Mai Președintele poate refuza o singură dată propunerea de numire a unei persoane în funcția de ministru, iar Guvernul trebuie să nominalizeze o altă persoană, a decis în urmă cu zece ani CCR, după ce fostul șef al statului, Traian Băsescu, a refuzat să o numească la conducerea Ministerului Justiției pe Norica Nicolai.

Miniștrii acceptați de președintele Klaus Iohannis au depus jurământul între timp în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Palatul Cotroceni. Au fost învestiți în funcție Ecaterina Andronescu, noul ministru al Educației, Marius-Constantin Budăi – ministrul Muncii și Justiției Sociale, Niculae Bădălău – ministrul Economiei, Valer-Daniel Breaz – ministrul Culturii și Identității Naționale, Alexandru Petrescu – ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale, Constantin-Bogdan Matei – ministrul Tineretului și Sportului și Gabriel-Beniamin Leș – ministrul Apărării Naționale.n”Am primit o propunere de remaniere a Guvernului. Această remaniere, după părerea mea, este o soluție slabă. Sunt în continuare de părere că soluția corectă pentru România ar fi fost, și este în continuare, soluția înlocuirii acestui Guvern, care a creat foarte multe probleme României” a precizat președintele Klaus Iohannis.

Update:

Social-democrații au votat, în ședința de marți a Biroului Permanent al partidului, ca Lia Olguța Vasilescu să fie propusă pentru Ministerul Dezvoltării, au declarat surse din partid.

Deputatul PSD de Argeș Mircea Gheorghe Draghici ar fi fost votat pentru funcția de ministru al transporturilor. Mircea Drăghici este și trezorerierul PSD.