În Retezat a căzut prima ninsoare

Prima ninsoare de anul acesta a căzut, în și în județul Hunedoara.

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara ce administerază zona, acționează acum  pentru deszăpezirea DN66A, la limita dintre județele Hunedoara și Gorj.

„Prima ninsoare din acest sezon în regionala DRDP Timișoara, pe DN 66A, la limita dintre județele Hunedoara și Gorj (Valea de Brazi – Canton Câmpușel). Se acționează pentru deszăpezire”, este anunțul  de DRDP Timișoara.

De astăzi și până duminică dimineața, este în vigoare o atenționare de vreme rea, în întreaga țară. Fenomenele vizate sunt: vreme deosebit de rece, ninsori și intensificări ale vântului la munte, precipitații slabe mixte în zonele joase de relief.

„În intervalul menționat vremea va deveni rece în toată țara, chiar deosebit de rece în estul și sud-estul teritoriului, unde și vântul va avea unele intensificări. Valorile termice vor fi negative în cursul nopților și al dimineților în majoritatea regiunilor. În zonele montane va ninge și vor fi intensificări ale vântului îndeosebi pe creste, spulberând zăpada. În regiunile estice, sudice și centrale se vor semnala precipitații slabe, dar sub formă de ninsoare sau lapoviță, mai ales în cursul zilei de vineri, 16 noiembrie și al nopții de vineri spre sâmbătă (16/17 noiembrie)”, se arată în comunicatul   Administrației Naționale de Meteorologie.

”Valorile termice vor fi negative în cursul nopților și al dimineților în majoritatea regiunilor.

În zonele montane va ninge și vor fi intensificări ale vântului îndeosebi pe creste, spulberând zăpada.

Dacă vă deplasați în zone montane este necesar să vă interesați asupra condițiilor de drum, să aveți mașinile echipate corespunzător pentru zăpadă și să manifestați prudență maximă.

În situația manifestării vântului puternic, pentru evitarea evenimentelor deosebite, vă recomandăm să rămâneți în spații închise care vă asigură protecția și să evitați deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți” se subliniază și în comunicatul IGSU.