Hoții minori prinși la Lupeni

Trei minori au fost surprinși în flagrant de poliţişti, chiar în timp ce încercau să părăsească zona în care au acţionat, cu bunurile furate, în valoare de 2600 lei. Unul dintre minori a fost reţinut preventiv pentru 24 de ore.

Furtul a avut loc în noaptea de 14/15 noiembrie, în jurul orei 03:00,  în zona intersecției străzilor Tineretului cu Viitorului. Cei doi adolescenți, de 16, respectiv 15 ani,  transportau un televizor tip plasmă, un telefon mobil, un ceas de mână şi mai multe bijuterii din aur.

La vederea echipajului de poliţie, un al treilea minor, în vârstă de 15 ani (identificat ulterior, în urma cercetărilor), a reuşit să fugă. ceilalți doi au fost prinși și conduşi la sediul Poliției pentru continuarea cercetărilor.

Cu privire la bunurile găsite asupra lor, cei doi minori l-au declarat poliţiştilor că le-au sustras dintr-un apartament de pe strada Viitorului, ai căror proprietari nu erau acasă. Minorii au profitat de faptul că apartamentul era situat la parterul blocului şi au pătruns în interior forțând sistemul de închidere al ferestrei cu o șurubelniță.  În momentul în care se pregăteau să părăsească zona cu bunurile sustrase asupra lor, cei trei au fost observaţi de agenţii de poliţie, care i-au somat verbal, moment în care cei trei au încercat să fugă. Doi dintre minori au fost prinşi imediat şi imobilizaţi, în timp ce al treilea, identificat ulterior, a fost ridicat de poliţişti în cursul acestei zile de la domiciliu şi condus la audieri. Prejudiciul, în acest caz, a fost recuperat integral.   În urma probelor administrate, faţă de unul dintre minori, în vârstă de 16 ani,  a fost dispusă măsura preventivă a reținerii pentru o perioadă de 24 ore, pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat, acesta urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroşani, în vederea luării masurilor legale.

Totodată, poliţiştii vor continua cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracționale a celor trei minori, unul dintre aceştia, în vârstă de 15 ani urmând a fi cercetat pentru comiterea infracţiunii de complicitate la furt calificat, iar celălalt, pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.