Minore sechestrate și silite să se prostitueze

Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. din Galați  au efectuat cinci  percheziții la domiciliile unor persoane bănuite că ar fi recrutat sau răpit minore, în scopul practicării prostituției.

La data de 13 noiembrie  a.c., polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Galați, cu suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română, au desfășurat 5 percheziții, pe raza județelor Brăila și Dâmbovița, la domiciliile și locuințele unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori și proxenetism.

Din cercetări a reieșit că,  în perioada  mai 2017 – noiembrie 2018, doi bărbați, de 26 și 27 de ani, ar fi recrutat, prin metoda ,,loverboy”, transportat, adăpostit și primit trei minore, cu vârste cuprinse între 14 și 17 ani, pe care, prin răpire, în cazul uneia dintre acestea, prin constrângere fizică și morală, prin inducere și menținere în eroare, profitând de imposibilitatea de a se apăra și de a-și exprima voința, le-ar fi exploatat, obligându-le la practicarea prostituției.

Activitatea s-ar fi desfășurat la stradă, pe raza județelor Galați, Brăila și Constanța și în diverse apartamente închiriate, suma de peste 100.000 de lei obținută în acest mod fiind însușită şi folosită în totalitate de cei doi şi membrii familiilor lor.

De asemenea, pe parcursul lunii octombrie 2018, cei doi ar fi înlesnit practicarea prostituției de către o persoană majoră, pe raza localității Baldovinești din judeţul Brăila.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate două autoturisme susceptibile a fi achiziționate din sumele de bani obținute prin exploatarea victimelor traficului de minori.

Cei doi bărbați au fost reținuți, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de astăzi vor fi prezentați instanței, cu propunere de arestare preventivă.