Avram Iancu o nouă izbândă

Iancu  Avram, bibliotecarul din Petroșani a reușit încă o performanță.

Românul  nostru a înotat 680 de kilometri de la Sulina la Istanbul, după un efort de 60 de zile. Petroșăneanul a spus că efortul său” îi este dedicat voievodului martir, Constantin Brâncoveanu și centenarului României Mari”

„Swim, Sulina – Istanbul, 2 sept – 31 oct 2018.Au fost 60 de zile!

Au fost parcurși 680 de kilometri, mai mult decât estimarea inițială.

La capătul cursei am înotat și Strâmtoarea Bosfor, în întregime. A fost o cursă cu multe dificultăți, pe toate planurile. Daca ar fi să le înșir n-aș mai termina. Dar, oricât de multe ar fi fost, acestea pălesc în comparație cu sacrificiul lui Brâncoveanu și al fiilor săi.

În acest an unic în care sărbătorim împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire a tuturor românilor, acesta a fost felul meu de a sărbători Centenarul. Totodată am dorit să transmit faptul că în lume există valori care transcend chiar și moartea. Iar România are valori! Pentru că ființa ei este milenară!

Mulțumesc lui Dumnezeu care a înzestrat poporul român cu un ADN puternic.

Mulțumesc echipei de suport! Victoria se datorează lor! Caiaciștii Calin Ene, Lucian Ionescu, Adrian Zapis, Viorel Adi Daianu , Ulise Galu. Șoferilor, Vanea Aniko Emese, Elvir Aslan.Domnului Ringo Damureanu și echipei Sindicatului Forța Legii care au fost de patru  ori alături de mine pe traseu. La Sulina la start, la Eforie Nord, în Bulgaria și la final.

Merită menționați și Alin Vintilă și Răzvan Capațînă pentru logistică.Mulțumiri consulilor din Bulgaria și Turcia pentru excelenta colaborare. Mulțumiri Poliției de Frontieră din România. Mulțumim Pazei de Coastă din Turcia. Super profesionalism.Mulțumesc lui Kamil Resa Alsaran, unul dintre cei mai buni înotători ai Turciei care m-a asteptat la final.

Vă mulțumesc, vouă, compatrioți, pentru urmărirea deplasării mele și pentru energia ce mi-ați dat-o prin mesajele de încurajare! Mulțumiri deosebite sponsorilor mei! Dacă am omis pe cineva, iertare. Trăiască România!”, a scris el imediat după ce a ajuns la Istanbul, locul unde Constantin Brâncoveanu a fost martirizat de turci acum peste 300 de ani” a transmis petroșeneanul nostru.