Drumul către Straja a fost reabilitat pe o porțiune de trei kilometri
Constructoriii de la SC Zona D SRL Petroșani au finalizat lucrările de turnare a stratului asfaltic de uzură, pe drumul care duce către stațiunea Straja. Au supravegheat îndeaproape lucrările primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță și cu viceprimarul Iacob Mesaroș. La evenimnetul prilejuit de finalizarea lucrărilor a participat și administratorul public al județului Hunedoara, Costel Avram, precum și reprezentantul firmei care a executat această investiție.”Am consemnat pe agenda zilei de astăzi îndeplinirea încă unei promisiuni făcute comunității din Valea Jiului: finalizarea porțiunii de drum pentru care au fost alocați banii necesari în acest an, conform angajamentelor Consiliului județean Hunedoara. Le mulțumesc celor de la Zona D pentru efortul pe are l-au făcut pentru a finaliza la timp această lucrare, așa cum le mulțumesc și edililor din Lupeni, precum și consilierilor județeni pentru că au susținut acest proiect de investiții necesar pentru implusionarea turismului din stațiunea Straja”, a declarat Costel Avram. Astfel că, cei de la Consiliul Județean Hunedoara și-a îndeplinit obligațiile asumate în acest an, în fața reprezentanților comunității locale din municipiul Lupeni, cu privire la reabilitarea unei porțiuni din drumul județean 664A care face legătura dintre municipiul Lupeni și stațiunea Straja.
”Sunt bucuros că demersurile făcute de noi pe lângă conducerea Consiliului județean Hunedoara, legat de acest obiectiv de investiții s-au concretizat, astfel încât, turiștii care vor urca în acest sezon de iarnă la Straja să poată face acest lucru pe un carosabil corespunzător”, a spus și primarul Lucian Resmeriță. Acesta își exprimă speranța că, așa cum a primit asigurări din partea conducerii CJH, anul viitor vor fi alocați banii necesari pentru definitivarea modernizării DJ 664 A pe întreaga lungime a acestuia. De aceeași părere este și administratorul public al județului Hunedoara. ”Personal, asemenea primarului Resmeriță, sunt convins că acest drum trebuie modernizat în întregime, pentru că el poate contribui decisiv la dezvoltarea turismului în regiune. De aceea, voi insista pe lângă conducerea Consiliului județean și pe lângă consilierii județeni, să alocăm în bugetul pe 2019 banii necesari pentru a face integral, anul viitor, această importantă investiție.” Dezvoltarea domeniului schiabil, investițiile făcute în infrastructură de autoritățile locale, precum şi promovarea acesteia pe diverite site-uri de specialitate și publicitatea prin presă, a condus la creșterea numărului de turiști care lasă stațiunile montane din Austria precum și altele din țară, pentru a petrece câteva zile în mirifica zonă a Strajei. Iar competițiile și alte evenimente cultural- muzicale întregesc un tablou de succes.Aşa cum am mai precizat, dezvoltarea staţiunii Straja reprezintă pentru noi o prioritate majoră.
Discuţiile purtate și pe noua Lege a Turismului va aduce noi reglementări, multe dintre activităţile din turism vor intra în legalitate. Pe noi, ca şi administraţie ne interesează modul în care vom putea să accesăm şi în continuare fonduri europene, să-i putem sprijini pe cei care au cabane în staţiune. Ne dorim crearea de locuri de muncă stabile, servicii de calitate pentru toţi cei care urcă şi vor urca în Straja, în sezonul de iarnă, care iată, bate la uşă. Am reliefat buna colaborare cu Asociaţia Pro Straja, cu principalii investitori, care-şi doresc îmbunătăţirea condiţiilor de cazare şi de servicii oferite turiştilor. Ne dorim dezvoltarea acestuia atât pe sezonul rece, cât şi pe timp de vară. Vom face aceste lucruri pe mai multe etape, pentru a ne atinge obiectivele”, a conchis primarul Lucian Resmeriță. Și tot în Straja au ajuns zilele trecute, alte cinci tunuri, care vor fi amplasate pe pârtii, pentru producerea zăpezii artificiale, investiția fiind una privată.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.