STRAJA MTB ENDURO

STRAJA MTB ENDURO este prima competiție prin care vor fi valorificate traseele de ciclism montan amenajate în stațiunea Straja, Municipiul Lupeni, jud. Hunedoara. Aflat la prima sa ediție, în acest an este un „test” prin care întelegem potenţialul zonei.  Cursa reprezintă o provocare lansată tuturor pasionaților de ciclism montan și este organizată de Fundația Noi Orizonturi Lupeni, în parteneriat cu Asociația Bike Attack Reșița și Clubul Alpin Valea Jiului și Primăria municipiului Lupeni.

Startul general se va da la ora 9.00 din zona Terasei Montana, din stațiunea Straja. Concurenții vor pleca în grupuri de câte cinci  persoane. Fiecare participant pornește în cursă când consideră că este pregătit, însă trebuie să respecte orarul pe care îl va primi de la organizatori, pentru a putea lua startul in probele speciale Competiția   STRAJA  MTB   ENDURO – 13-14 octombrie 2018 – se va desfășura pe  șase segmente de traseu care vor reprezenta șase  probe speciale.

Prima probă specială (PS 1) își are startul în zona Vf. Mutu și presupune parcurgerea unei poteci de aproximativ 1,3 km lungime, până la punctul de finish.

Urmează o zonă de push bike pentru a ajunge la startul PS 2, de unde se va străbate un nou traseu cu o lungime aproximativă de 2,5 km,care va aduce concurenții înapoi la Terasa Montana.

De aici, următoarele patru  probe speciale se desfășoară pe traseele Baloo și Lupilor, care vor fi împărțite în două. Astfel, PS 3 începe de la cușca ursului Baloo și  străbate prima jumătate a traseului Baloo, ce se întinde pe 1,9 km. De aici, concurenții vor ieși la drumul asfaltat (unde vor găsi un punct de alimentare) și vor pedala pe acesta până se vor întoarce la startul general. În continuare, participanții se vor îndrepta spre PS 4, care se întinde pe prima jumătate a traseului Lupilor, pe o lungime de aproximativ 1,8 km.

Ulterior, se face retragerea la punctul de alimentare de la drumul asfaltat și trasferul spre PS 5, cu o distanță de parcurs de 1,2 km, mai precis, a doua jumătate a traseului Baloo.

Ajunși în zona de finish a acestui segment, concurenții vor ieși din nou la drumul asfaltat, pe care îl vor pedala până la punctul de alimentare, de unde vor fi îndreptați spre startul PS 6, a doua jumătate a traseului Lupilor, ce se desfășoară pe o distanță de 1,3 km.