REPREZENTANȚII INSEMEX PETROȘANI  APRECIAŢIA LA FORUMUL AUTORITĂȚILOR DE REGLEMENTARE ÎN DOMENIUL SECURITĂȚII INDUSTRIEI MINIERE

În perioada 13-14 septembrie 2018, reprezentanții INCD INSEMEX Petroșani au participat la prima întâlnire a Forumului Autorităţilor de Reglementare în Domeniul Securităţii Industriei Miniere. Evenimentul internațional a avut loc în capitala Federației Ruse, la Moscova, fiind organizat de către Serviciul Federal pentru Supraveghere Ecologică, Tehnologică și Nucleară – ROSTECHANDZOR, țara noastră fiind reprezentată în cadrul întâlnirii de domnii Dr. ing. George Artur Găman,-director general al INCD INSEMEX Petroșani și dr. ing. Emilian Ghicioi-director științific al INCD INSEMEX Petroșani, institutul din Petroșani devenind membru fondator din partea României al acestui organism internațional.


Gândit inițial ca un cadru care să faciliteze dezbaterile și discuțiile tehnice strict pe probleme de tehnica securității în industria minieră de cărbune, reprezentanții țărilor fondatoare au ajuns la concluzia ca acest domeniu să fie extins pentru întreaga industrie minieră și au stabilit necesitatea de a include pe agenda permanentă de lucru a forumului și problemele de protecția mediului implicate de activitățile miniere.
La întâlnire au participat peste 30 de specialiști, reprezentanți ai autorităților din China, Germania, Marea Britanie, România, Rusia și Turcia, precum și din partea Organizației Internaționale a Muncii, pe parcursul celor două zile fiind discutate particularitățile activității miniere din fiecare stat participant, precum și posibilitățile și modalitățile de cooperare viitoare.
La finalul acestei prime ediții, membrii fondatori ai Forumului Autorităţilor de Reglementare în Domeniul Securităţii Industriei Miniere au discutat  și pe marginea organizării activităților viitoare, specialiștii INSEMEX propunând o serie de modificări și adăugiri care să îmbunătățească semnificativ statutul noului forum,  toate sugestiile fiind analizate și agreate de către ceilalți membri.