Edilii din municipiul Lupeni au implementat o idee inedită venită din partea cetățenilor.

Pe lângă activitățile zilnice de salubrizare a localității, în toate locurile publice  au „apărut„  acolo unde există bănci,  câte o mătură și un făraș.

Sunt dotări pentru cei care trebuie să le folosească indivizii,  după consumul de  ”bomboane agricole” și alte bunătăți, ce nu știu să folosească un cornet de hârtie. Dar și spiritul civic trebuie să primeze, iar cei care ” uită” să curețe după ei, trebuie să fie atenționați de lați concetățeni,  să-și  facă curat la ” locul de muncă- recreere”.

Trebuie menționat că în cele locuri  există monitorizare video,  iar polițiștii se vor plimba zilnic ”sub acoperire„ pentru a sancționa pe cei cai distrug bunurile comunității.

”Nu le putem interzice cetățenilor să mănânce diferite produse ,  și spre exemplu semințele,  aceasta fiind o cunoscută pasiune a oamenilor din toată România . Ce urît arată un loc plin de coji de semințe…mai avem mult să-i putem educa pe oamenii de lângă noi…dar, tot oamenii o pot fac. La propunerea pe care am primit-o din partea mai multor cetățeni, am luat decizia de a dota băncile de odihnă din municipiul Lupeni cu mături și fărașe, pentru menținerea curățeniei în localitatea noastră. Trebuie să fim cu toții responsabili, în acest sens, și tocmai de aceea, rog cetățenii să vină în sprijinul municipalității, să păstreze aceste dotări și să le utilizeze atunci când este cazul.Spiritul civic trebuie să primeze.  Astfel, vom putea demonstra că suntem cetățeni gospodari, cărora le pasă de curățenie , iar ei  vin în sprijinul nostru în susținerea efortului comun de a avea cu toții un oraș curat și frumos.”,  a transmis  primarul Lucian Resmeriţă.

Pe zi ce trece,  imaginea municipiului Lupeni se schimbă, atrăgând invidia altor locuitori din Valea Jiului. Parcurile au fost modernizate, s-au plantat mii de trandafiri  și  alte tipuri de flori, s-au făcut investiții în infrastructura rutieră, toate aceste lucrări edilitar- gospodărești și investițiile pe diferite proiecte, fiind realizate pentru creșterea calității vieții locuitorilor municipiului Lupeni.