Un nou parteneriat  încheiat între INSEMEX și GEP SA din Grecia

În urmă cu câteva zile, INSEMEX Petrosani a parafat un memorandum de  cooperare și difuzare a know-how-ului cu  GEP SA din Grecia. Memorandumul vizează  participarea și  implementarea în comun a programelor de cercetare inovatoare în regiunea extinsă a Mediteranei de Est, Balcani și Grecia.

Documentele au fost parafate de managerul general al GEP,  Georgios Lamprinos  și directorul general al INSEMEX, dr. ing. George Artur Găman.

„Suntem un institut ce desfășoară activități de cercetare științifică și tehnologică axate pe asigurarea sănătății și securității în sectoarele miniere, de extracție și prelucrare, precum și în cele ale instalațiilor industriale, în general. În plus, oferim servicii de instruire pentru  evaluarea și gestionarea riscurilor generate de materialele care pot crea atmosfere explozive, pentru  protecția mediului  și siguranta resurselor minerale, ventilația industrială și alte  activități conexe.  Pe de altă parte, GEP S.A deține o  experiență considerabilă în furnizarea de servicii de sănătate și securitate în toate sectoarele economiei și în implementarea  inovațiilor și a celor mai bune practici pentru protecția muncii.  Se distinge prin  realizãrile sale în  sectoarele construcțiilor și energiei, dar si în zonele cu risc ridicat și necesitate de siguranță, cum ar fi industria grea, șantierele navale,  fabricile de oțel si industria extractivă.  În baza acordului  semnat la Petroșani, vom colabora printr-o serie de proiecte  internaționale în  industria minieră și de prelucrare. Obiectivul comun este atingerea numărului zero de  accidente în sectoarele care prezintă un risc profesional foarte  ridicat ”, a declarat  dr. ing. Artur George Găman, directorul  general al Insemex Petroșani.