Sute de participanți la Caravana Culturii în Cetatea Devei

Muzica și poezia au animat timp de patru ore, Cetatea Devei.
Caravana Culturii a făcut sâmbătă, 18 august 2018, un mic popas în capitala județului . Peste 300 de turiști din Ungaria, Filipine, India, Franța și România care au vizitat monumentul istoric, au participat la manifestările prilejuite de acest eveniment. Recitalurile de poezie, muzică populară, ușoară, romanțe, dar și cântecele  la caval,  au fost surprizele pregătite de organizatorii celei de-a treia ediții a acestui eveniment cultural național.

La final, participanții și organizatorii s-au prins în horă, pentru a demonstra că, cultura poate fi liantul care te unește, orice naționalitate ai avea. Caravana Culturii este formată din poeți, jurnaliști, scriitori, interpreți de muzică populară, folk, ușoară, romanțe, instrumentiști la caval și chitară, critici literari și sociologi. Din Caravana Culturii au făcut parte: Marian Bărăscu- poet, umorist,coordonator, Constantin Triţă -poet din Piatra Olt, Pandele Jianu- interpret romanţe din Drăgăneşti Olt, Liliana Ghiţă Boian- poet din Drăgăneşti Olt, Tanţy Triţă- poet din Piatra Olt, Zenovia Zamfir- scriitor din Râmnicu Vâlcea, Cornel Popescu- instrumentist flaut şi cimpoi din Craiova, Sava Regăţeanu -interpret muzică uşoară şi populară,  colaboratorul televiziunilor naţionale din Bucureşti, Dumitru Negulescu -cantautor, Stejărel Ionescu – journalist- poet din Timişoara,Alexia Rotaru- mezina caravanei, Ioana Banner- poetă din București.

Valea Jiului a fost reprezentată de  Ana Podaru- poetă din Vulcan, Mihai Bodogan – interpret muzică populară și Angella Dumitrașcu- journalist.

 

Membrii Caravanei au primit din partea Serviciului Public Administrare Cetate Deva și a Primăriei Municipiului Deva diplome, în semn de recunoaștere a implicării lor în viața culturală deveană.