Fenomen scăpat de sub control de către Poliția Română

De câțiva ani a luat amploare un nou fenomen contravențional în toate orașele din Valea Jiului, grupuri de tineri constituiți în găști de cartier care deranjează liniștea și ordinea publică,aruncă peturi de plastic și metal,pungi și alte gunoaie menajere pe domeniul public . La prima vedere pare ceva nevinovat,lipsit de importanță , dar pentru cetățenii care locuiesc în zonele în care se adună aceste grupuri a devenit o adevărată problemă trebuind să suporte gălăgia,insolența și mizeria făcută de acești tineri. De cele mai multe ori acești tineri nici măcar nu locuiesc în aceste zone,se adună aici deoarece locatarii sunt în general pensionari,oameni în vârstă care se tem să reclame disconfortul creat de aceste găști,la asta contribuind de multe ori , după plecarea patrulelor de ordine publică chemate pentru a rezolva problema și amenințările directe cu represalii pentru că au fost reclanați.Din spusele cetățenilor care ne-au contactat pentru a ne sesiza această stare de fapt , ziua patrulele de poliție nu sunt văzute în aceste zone iar dacă trec accidental prin zonă sunt la volanul mașinii de patrulare de unde nu pot auzi ce se întâmplă afară iar dacă sunt opriți de cetățeni justifică lipsa lor de reacție prin faptul că acești tineri au dreptul să circule și să se întâlnească unde doresc,ignorând cu bună știință faptul că deranjarea ordinii și liniștii publice,precum și aruncarea de gunoi menajer pe domeniul public constituie contravenții.
„ De câte ori reclam că nu ne putem odihni din cauza gălăgiei îngrozitoare făcute de acești tineri până la orele 1-2 dimineața nu s-a luat nici o măsură de către organele de poliție, nu au fost nici măcar legitimați , de vreo amendă nici vorbă , mai mult după plecarea polițiștilor s-au întors și am fost amenințat cu bătaia de acești derbedei ” ne declară D.P. din Vulcan.
„ Nu mai suportăm:gălăgie,mizerie și chiar injurii dacă le atragem atenția să se comporte civilizat.Aceste lucruri se întâmplă ziua și noaptea.Am ajuns să facem cerere la primărie pentru a scoate băncile montate la scara blocului , pentru a avea liniștea la care avem dreptul ,oricum noi nu putem beneficia de ele din cauza lor ” declară de asemenea J.A. din Uricani.
Aceste reacții sunt din toate orașele Văii Jiului , doar lipsa de spațiu oprind publicarea lor.
Sperăm ca poliția să ia în serios acest fenomen care se generalizează și să fie mult mai fermă în rezolvarea acestor disfuncționalități din viața comunităților din Valea Jiului și promitem să revenim pentru a vedea dacă semnalul de alarmă tras acum a avut efectul scontat pentru cetățeni.